Dinsdag 1 oktober en dinsdag 5 november H.Mis door de Redemptoristen
25 september 2024
Zondag 27 oktober H.Mis met Denis Hendrickx O. Praem.
16 oktober 2024
Toon alles

Lezing Paul Spapens over de oorlog in Tilburg op zondag 13 oktober & Reprise

Hoeveel fietsen zijn door de Duitsers van de Tilburgers gestolen? Hoeveel radio’s leverden ze in? Hoeveel ‘moetjes’ leverden de relaties op van Tilburgse vrouwen met geallieerde soldaten? Hoeveel Vliegende Bommen vlogen over Tilburg? Op deze en tal van andere vragen en aspecten over de Tweede Wereldoorlog in Tilburg gaat Paul Spapens in tijdens een lezing op zondagmiddag 13 oktober. De lezing wordt gegeven in het Peerke Donders Paviljoen, begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Stichting Petrus Donders Tilburg organiseert telkens in een jubileumjaar een aantal speciale activiteiten omtrent oorlog en bevrijding in Tilburg. Nu het 80 jaar geleden is dat Tilburg werd bevrijd, is een van deze activiteiten de lezing door Paul Spapens. Hij verdiept zich al jaren in deze periode en hij publiceerde er ook over, zoals vijf jaar geleden het boek ‘De laatste getuigen’, samen met Caroline Evers.

Als het gaat over de oorlog, gaat het doorgaans over de bevrijding. Het verhaal van de oorlog zelf in Tilburg, hoe de stad deze tijd doormaakte en doorkwam, raakt steeds minder bekend. Daar legt Paul Spapens nu de nadruk op in zijn lezing. Daarbij heeft hij met name ook oog voor het ‘kleine’ verhaal, maar net zo goed laat hij zien onder wat voor omstandigheden de Tilburgers de draad weer op moesten pakken toen de Duitsers waren verjaagd. Een verhaal vol verrassende feiten, een verhaal zoals dat niet vaak meer wordt verteld.

Het Peerke Donders Paviljoen is open vanaf 13.00 uur. Komt u alstublieft op tijd, dan kunt u een goed plekje uitkiezen. Ook kunt u dan genieten van een kopje koffie of thee dat wij u aanbieden. Er is slechts weinig parkeergelegenheid bij het Peerke Donders Park, dus kom als het kan op de fiets.

Omdat het zondag 13 oktober erg druk was, we werden overweldigd door de hoeveelheid belangstellenden, hebben we besloten dat er een reprise komt. Op zondag 27 april 2025 zal Paul Spapens deze lezing nog een keer geven, speciaal voor de mensen die net te laat kwamen om nog binnen te mogen. U kunt zich hiervoor opgeven via : info@peerkedonders.nl

Comments are closed.